Dieta strukturalna, czyli dieta długowieczności, młodości. Dzięki przejściu na dietę strukturalną możesz wreszcie schudnąć i czuć się zdrowo! Zdobądź siły witalne na jesienną porę, aby chłód i niepogoda nie przyprawiały Cię o ból głowy! Poznaj najlepsze przepisy i jadłospis diety strukturalnej! Efekty tej diety są niesamowite! Czy dieta strukturalna działa? Przekonaj się sama!
Cudowna dieta?
Wiele osób, które przeszły na dietę strukturalną wychwala ją pod niebiosa. Wiele osób, które schudły na tej diecie zarzekają się, że działa ona cuda. Na jakie efekty możesz liczyć stosując dietę strukturalną? W diecie strukturalnej weekendowej możesz schudnąć do 2 kilogramów! Jeśli zdecydujesz się na stosowanie diety strukturalnej dłużej niż przez weekend efekty będą powalające! Schudniesz nawet 3 kilogramy tygodniowo!
Czy dieta strukturalna działa?
Wiele osób chce wiedzieć czy dieta strukturalna działa. Jak najbardziej! Dzięki zasadzie „Z minimum wyciśnij maksimum” jesz tylko pełnowartościowe i niskokaloryczne posiłki, zawierające dużo witamin, mikro i makroelementów, soli mineralnych i błonnik, który usprawnia pracę jelit. Dieta strukturalna nie tylko odchudza, ale również wspomaga pracę przewodu pokarmowego, obniża ryzyko powstania chorób serca, reguluje metabolizm i obniża poziom złego cholesterolu we krwi. Pełnowartościowe posiłki zawierają masę przeciwutleniaczy, przez co ilość wolnych rodników w naszym organizmie ulega zmniejszeniu, a my czujemy się młodo i wyglądamy młodziej.
Dieta strukturalna weekendowa jadłospis
Dieta strukturalna weekendowa, trwająca 2 dni to jedna z częściej stosowanych odmian diety strukturalnej. Oto jadłospis tej diety. Dietę rozpocznij w piątek. Ostatni normalny posiłek w piątek zjedz nie później niż o 15 i najlepiej zrezygnuj już w piątek z produktów mięsnych.
Piątek 18.30 Zmiksuj eliksir:- 200 ml jogurtu lub kefiru z 1,5-2% tłuszczu
- małego banana
- 1 łyżkę siemienia lnianego
- 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
8.00 Zmiksuj eliksir:
- 250 ml mleka sojowego (słodzone cukrem trzcinowym 43 kcal na
- 100ml)
- 200g truskawek lub jagód, malin, porzeczek (w zależności co lubisz i co jest na targu)
- 1 łyżkę siemienia lnianego
- 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
- 250 ml soku pomarańczowego
- 4 sztuki moreli suszonych,
- 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
- 300 ml soku pomidorowego
- 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym, zamiast którego możesz posłużyć się tofu lub serem feta 50 g
- 1 łyżka siemienia
- 1 mały ząbek czosnku według uznania
- 250ml mleka sojowego
- 6 sztuk moreli suszonych
- 1 łyżkę siemienia lnianego
- 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
8.00 Zmiksuj:
- 250 ml mleka sojowego
- 200g truskawek lub wiśni, malin, jagód, porzeczek w zależności od upodobań
- 1 łyżkę siemienia lnianego
- 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
- 250 ml soku pomarańczowego
- 4 sztuki moreli suszonych,
- 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
- 300 ml soku pomidorowego
- 1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym (zamiennie tofu lub feta 40 g)
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1 mały ząbek czosnku
- 250 ml mleka sojowego lub krowiego 2%
- małego banana
- 1 łyżkę siemienia lnianego
- 1 łyżkę zarodków pszennych lub 2 łyżki otrąb pszennych
Surówka Królewska na oczyszczenie
Jak wiadomo, przejście na dietę wiąże się z zaburzeniem pracy jelit i przez to z zaburzeniem wypróżniania. Czujemy się przez to ociężale, mamy wzdęcia i brakuje nam energii. Dzięki owsiance królewskiej tego typu problemy powinny pójść w zapomnienie, podobnie jak nadmiar kilogramów! Oto przepis na 2 porcje owsianki królewskiej:
- 1/2 litra wody
- szklanka mleka sojowego lub krowiego 2%
- 3 łyżki płatków owsianych zwykłych
- 2 łyżki otrąb pszennych lub owsianych
- 1 łyżeczka siemienia lnianego
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich lub pestek dyni
- sól morska do smaku
Do zimnej wody wsypać płatki owsiane zwykłe, siemię lniane i otręby. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na bardzo wolnym ogniu przez około 10-15 minut co pewien czas mieszając. Dolać mleko krowie lub sojowe, pomieszać i lekko posolić do smaku. Na koniec posyp swoje danie pestkami z dyni lub orzechami. Smacznego!